“Crec en l’arquitectura emocional”

El yin-yang de l’arquitectura de Joan Bach

Reformar una casa de camp de principis del segle XX, per transformar-la en una llar moderna i actual, confortable i funcional, sense que perdi el seu encant, requereix especialització. “Es tracta buscar un equilibri entre la tradició i la modernitat”, explica l’arquitecte Joan Bach, que després d’haver superat una etapa de la seva carrera més minimalista, actualment es troba en una nova fase professional més enfocada a renovar masies i altres construccions antigues, conservant sempre el seu caràcter i esperit. Segons Bach, “l’arquitectura ha de tenir ànima i oferir missatges de bellesa i emoció; espais per viure”.

Can Damià

Aquest habitatge projectat per Bach resumeix el procés de renovació que du a termini en els seus projectes. De la casa original només va conservar l’estructura i la pedra, però seguint l’estètica original, la fusteria d’alumini es va canviar per procurar un aïllament òptim, així com es va repicar i acabar amb morter de calç l’antiga façana, pel mateix propòsit.
Una de les fetes de la reforma va estar obrir-la a la cara est del terreny, per poder gaudir de les vistes al camp des de gairebé tots els angles.

Imatges:


Les claus de Joan Bach
Una bona definició del projecte, que inclogui la planificació i gestió de l’obra, són els elements indispensables per gestionar un projecte de rehabilitació integral sense sorpreses en el termini establert. “Donem un servei complet perquè el client mai se senti desemparat”, afirma l’arquitecte.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.