15 Oct “Jo no tenia cap intenció de deixar les drogues”, Josep Maria Vallès entrevista a Àlex Florensa
L’Àlex és un addicte a les drogues i l’alcohol totalment rehabilitat. Des de 2011 dirigeix el centre d’addiccions EINES de Sant Cugat i ajuda a moltes persones que necessiten el seu suport. Una lluita diària molt enriquidora, una feina molt necessària.
A més, el nostre protagonista ja ha caminat 2.600 km per Catalunya amb l’objectiu de combatre la drogaddicció, explicant en primera persona com va refer la seva vida, prevenint a centenars de joves d’arreu sobre el maleït món de la drogaddicció. Ara ja prepara la quarta edició que farà el 2022, la nova ruta TransEinesCat.
Quan parles amb joves d’arreu del territori català… Com te’ls fas teus?
Jo els hi explico la meva vida en primera persona! Està clar que al teu pare i mare no els escoltaràs mai (riu), però si et ve un paio de fora i t’adverteix que el que estàs fent, jo ja ho he provat i m’ha anat molt malament… Doncs això, segons com ho expliquis, crea afecte. Jo explicant que soc un drogaddicte rehabilitat i que m’ha anat molt malament a la vida… i els hi dic que jo soc l’exemple del que no s’ha de fer a la vida. El que passa és que he tingut molta sort de poder rehabilitar-me. Però quasi m’hi quedo! Si a mi m’ha passat això, preneu nota perquè a vosaltres també us pot passar.
Tu vas estar vint anys bevent alcohol i provant totes les substàncies possibles. Com i quan decideixes que has de posar punt final o acabes amb tu?
Jo no decideixo res, sincerament. Sonarà una mica fort, però jo no tenia cap intenció de deixar-ho; pensa que la droga és molt potent. Ha de ser el teu entorn que tanqui files i que et fa la vida, parlant clar, impossible perquè ho deixis. Tu saps que el camí de la droga no és el correcte, però la droga és tan potent que no pots deixar de consumir-la. La droga passa per damunt de les famílies, de les parelles, de la feina.
“Als joves els hi dic que soc l’exemple del que no s’ha de fer a la vida”
A més de rehabilitar-te, vas decidir dedicar la teva vida professional a fer una tasca social molt important com és ajudar els altres a sortir-se’n d’aquest forat negre…
Hi ha una figura en el procés de rehabilitació que és el veterà i, en aquest sentit, el telèfon és molt important. El veterà rep trucades de companys que porten menys temps i que necessiten ajut.
L’Àlex camina per Catalunya explicant la seva història amb l’objectiu de combatre i prevenir la drogaddicció.
Caminant per Collserola, m’ho explica tot. Aquí n’he reproduït només una part. Si vols veure la vídeo conversa sencera i caminar amb nosaltres, ho pots fer a través del codi QR.
Sorry, the comment form is closed at this time.