Entrevista a Kati Masferrer, propietària de bulthaup Sant Cugat

“bulthaup i les seves cuines blanques suporten amb elegància el pas dels anys i conviden a cuinar”

Després de més de quinze anys dedicantse al món de la cuina, i més d’una dècada com a distribuïdora de bulthaup en exclusiva per a Sant Cugat, Kati Masferrer reflexiona sobre aquest espai “vital de la nostra casa; ha recuperat el protagonisme que tenia quan la gent es reunia al voltant de la llar de foc, alhora que es cuinaven els aliments”. Tot torna, malgrat que hi ha coses que perduren, eternes i atemporals, com el blanc, el color que amb el que la interiorista confia per a representar els valors que caracteritzen els seus projectes més elegants i equilibrats.

 

Cuina i llar. Són paraules que sembla que no es puguin separar. Antigament, la llar de foc, font de calor i llum, permanentment encès, se situava precisament a la cuina, la gran protagonista de la casa, on les famílies es reunien al seu voltant mentre cuinaven els aliments.

Què va passar després? La societat industrial va acabar amb aquell lloc de trobada, reduint la cuina a un petit espai en els nous habitatges unifamiliars, on la dona, aïllada, va ser condemnada a elaborar els aliments, com un treball més. Va guanyar en ergonomia i funcionalitat però va perdre el seu caràcter de cor de la casa.

Per sort les coses han anat canviant! Avui, la cuina ha recuperat aquest caràcter central, concebem aquest espai per a cuinar, però també per a compartir i estar en companyia.

I què es té en compte en dissenyar-les? Pensem en una cuina diàfana i funcional, en la que l’ergonomia sigui el principi bàsic, lluminosa i de fàcil neteja.

 

 

I oberta a la sala d’estar? És la tendència actual. Però això implica un extra d’exigències, perquè també ha de ser acollidora, en sintonia amb la resta de l’espai, accessible i ordenada.

Elegants i equilibrades. El color blanc suporta amb elegància el pas dels anys i convida a cuinar.

El blanc és doncs el color infal·lible. El color blanc és el paradigma d’una elegància austera, de la delicadesa i la nitidesa. Aporta puresa i equilibri a l’espai. A Occident, el blanc simbolitza puresa, innocència i perfecció, encara que també pot suggerir, frescor, tranquil·litat o pulcritud.

Ja veig que el blanc té una important càrrega simbòlica. L’ús del blanc en un espai provoca sentiments de pau, lleugeresa i protecció.

 

 

Trobo que avui dia ho necessitem més que mai! També destaca per la seva neutralitat. En ser la suma de tots els colors bàsics, combina a la perfecció amb materials de colors diferents, des dels naturals, com la pedra o la fusta, fins als sintètics.

Crec que m’has convençut. La meva pròxima cuina serà blanca! Una cuina no és com l’entapissat d’un sofà, que es pot canviar sense més problemes, sinó que té vocació de permanència i durabilitat. Es tracta d’un mobiliari que ens acompanyarà durant gran part de la nostra vida. La cuina blanca és una aposta segura!

 

Els principals motius per a escollir una cuina blanca són la lluminositat, la versatilitat, la higiene i l’amplitud que aporten aquest color.

 

Per il·lustrar les reflexions de Kati Masferrer s’han escollit alguns dels projectes que millor reflecteixen els criteris i valors del seu estudi de cuines bulthaup.

 

 

L’atemporalitat i elegància bulthaup, en blanc.

La durabilitat de la marca bultahup contribueix al fet que tants clients triïn una cuina blanca: la qualitat del producte li confereix una llarguíssima vida útil, lliure dels canvis de tendència. El blanc, en aquest sentit, és un valor segur per a la seva pròpia neutralitat, alhora que permet combinacions amb altres colors per donar una major calidesa a l’atmosfera que es crea en el cor de la llar.

 

Text: Judith Martínez

 

Bulthaup

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.