Un futur sense aigua requereix trobar noves solucions

Temps de sequera

Patrocinado por Sorea

La sequera està tenint un impacte arreu del nostre territori. La falta de precipitacions des de finals de 2020 està causant problemes en el subministrament d’aigua potable, obligant als governants a establir mesures per alentir el descens de reserves dels embassaments i aqüífers. L’estat d’excepcionalitat declarat darrerament implica una sèrie de restriccions en els usos urbans en 224 municipis, entre ells Sant Cugat, on es limita l’aigua a 230 litres per persona. En l’àmbit privat, entre les prohibicions als nostres ciutadans destaquen les que afecten les piscines, que no es poden omplir en cap concepte, a excepció de poder-se reomplir parcialment amb sistemes de recirculació de l’aigua, i en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària, una mesura que no afecta les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques. També queda prohibit regar els jardins privats, una mesura que afecta especialment a la gespa, però queden exclosos els regs de supervivència d’arbres o de plantes.

En aquest sentit, des de la redacció de Flash Magazine hem volgut contactar amb Enric Martí, de New Natura, empresa dedicada al manteniment de piscines i jardins de Sant Cugat, qui ens ha compartit alguns consells per mantenir-los en bones condicions, sense haver de patir les restriccions imposades. “Tot i que està prohibit emplenar les piscines, per qüestions sanitàries i assegurar el filtratge de l’aigua, aquestes es poden reomplir parcialment, fent-se necessari fer un bon manteniment”. Respecte a la jardineria, Martí recomana plantar gespa amb espècies que no precisen beure tanta aigua, com el trèvol, els sacs de barreja de llavors o la grama americana perquè “fan la sensació de tapís verdós i són més resistents, sempre que no ens decantem per les alternatives artificials, que requereixen menys atenció i en dos anys s’amortitzen”.  En escollir arbres i plantes, l’expert en jardineria no dubta a confiar en les varietats autòctones, de clima mediterrani, com les aromàtiques i els teixos, arbustos poc exigents quant a necessitats de reg. Per a crear sistemes més sostenibles, Enric Martí també assessora en la creació de dipòsits per recollir l’aigua de pluja, “la més pura i neta, que permet a la vegetació créixer de forma sana i forta”, afirma.

Sorea està cercant aliances amb l’Ajuntament de Sant Cugat per avançar en nous models d’abastament d’aquest recurs indispensable més sostenibles, amb projectes de regeneració d’aigua des de l’estació de regeneració d’aigua (ERA) de Sabadell, la millor solució contra aquesta emergència hídrica.

Un futur sense aigua requereix trobar noves solucions. Per aquesta raó, Sorea actua, sumant esforços.

 

 

 

 

Sorea

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.