Crítica gastronòmica amb el Dr. Josep Maria Corominas “El tracte és tan fantàstic com el menjar”

Capote’s pizza és l’única pizzeria al tall romà de Sant Cugat, amb el 90% de producte italià i sempre fresc. El local és petit, però acollidor i ben condicionat, amb un taulell on ofereixen les pizzes del dia. El tracte de la Daniela i el Roberto va ser tan fantàstic com el magnífic menjar que vam tastar.

 

 

Ens van proposar una degustació de plats típics italians que ofereixen més enllà de les pizzes. Per començar, dues varietats de baciata romana (entrepà fet amb massa cruixent i esponjosa de pizza). La primera portava mortadel·la, burrata i pesto de festuc. Els sabors apareixien de manera subtil amb la nota final del pesto. La segona, duia porqueta (pernil cuit al forn), burrata fumada, pecorino (formatge d’ovella) i ruca; molt gustosa i equilibrada, ja que en boca els ingredients es barrejaven de manera harmònica.

Per continuar, ens van oferir un tomino:  un plat de formatge pecorino fos, embolcallat d’speck (un tipus de pernil dolç), i acompanyat de ruca i tomàquet sec. En aquest cas, la potència del formatge es compensava amb la frescor de l’amanit.

El següent plat va ser una amatriciana, pasta fresca al dente italiana (maccheroni) amb una magnífica salsa de tomàquet i el contrapunt gustós dels trossets de galta de porc.

Vam acabar amb una parmigiana di melanzane, albergínia a rodanxes feta al forn, banyada amb salsa de tomàquet i parmesà fos que complementaven perfectament el gust de l’hortalissa.

 

 

De postres, vam assaborir un tiramisú fresc i casolà, fet per la Daniela, amb el punt just de dolçor i servit en pot de vidre.

 

 

 

Un’autentica e piacevole esperienza italiana, que repetirem!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.