Dr. Olsina Kissler, cirurgià general de Clínica Diagonal format en robòtica

“El Da Vinci ofereix major precisió als cirurgians i màxima seguretat als pacients”

El sistema quirúrgic més avançat, evolucionat i sofisticat del món es troba a Clínica Diagonal. Da Vinci és la plataforma robòtica nord-americana que potencia les capacitats i habilitats del cirurgià. “No es tracta d’un instrument autònom, ja que en cap cas substitueix els coneixements o la iniciativa del metge, qui genera en tot moment la cirurgia i pren totes les decisions”, explica el doctor Olsina Kissler. Malgrat la seva formació en cirurgia general, el doctor Olsina s’ha hagut d’acreditar com a expert en robòtica per poder manipular el Da Vinci. Assegut amb comoditat a la consola de disseny ergonòmic, equipada amb els controls per manejar els instruments, el robot li ofereix una imatge tridimensional i ampliada de l’organisme per a poder operar en temps real, reproduint els moviments de la seva mà amb una precisió absoluta. El doctor dóna les ordes d’actuació, el Da Vinci actua amb l’exactitud que s’espera. Es tracta d’un binomi que està revolucionant els centres hospitalaris públics i privats del país, tot i que encara es trigarà un temps a substituir les cirurgies mínimament invasives convencionals, com la laparoscòpia, que es fa servir per tractar malalties urològiques i dels òrgans pèlvics, així com tractaments d’obesitat, “El problema és el seu elevat preu, però els avantatges pel pacient són tantes, que en un futur, a mesura que el mercat maduri, els hospitals l’aniran incorporant als seus quiròfans”, raona el doctor Olsina.

 

 

Més precisió, menys dolor postoperatori, menys temps d’ingrés i menys risc d’infeccions i complicacions pel pacient

 

Entre els beneficis del Da Vinci pels pacients destaca el procés de recuperació post operatori, molt més ràpid. La seva alta precisió disminueix també el risc d’infeccions i complicacions, així com el dolor i el temps d’hospitalització i deixa menys cicatrius, millorant la qualitat del tractament. La seguretat és el factor que millor resumeix tots els avantatges del sistema.

Actualment, el Dr. Olsina està duent a terme a Clínica Diagonal cirurgies de pròstata, ronyó, ginecologia, de l’obesitat, i oncològiques, posicionant el centre hospitalari com a pioner en tecnologia d’última generació.

 

 

El doctor Olsina Kissler assegut a la consola des d’on manipula els braços del robot Da Vinci, que actua amb total precisió sobre l’organisme del pacient.

Clínica Diagonal és dels pocs centres hospitalaris privats de Barcelona que disposa de la tecnologia més avançada en cirurgia.

 

 Clínica Diagonal

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.