El projecte de Sandra Soler amb col·laboració de bulthaup Gallery Sant Cugat, Premi bulthaup 2019

Una cuina contemporània per a una masia tradicional

 

Els elements arquitectònics del passat i els seus materials característics com la pedra, la tova, el ferro i la fusta, condicionen els projectes contemporanis de les construccions rurals. En la reforma d’un habitatge tradicional com una masia, el repte consisteix a integrar aquests condicionants amb les exigències de la vida contemporània, com ha aconseguit el projecte Masia Osona, de Sandra Soler, que ha merescut el Premi bulthaup 2019. En col·laboració amb bulthaup Gallery Sant Cugat, l’estudi de cuines de Kati Masferrer, la interiorista ha demostrat tenir la sensibilitat necessària per a fusionar els valors més emblemàtics del passat amb la funcionalitat i conforts requerits en el temps present. Limitada per l’original estructura de l’espai, Sandra Soler va optar per a una cuina oberta, que articulés les diferents àrees de convivència, dotant-la de l’estètica atemporal pròpia de la marca alemanya. La combinació dels tres models -b1, b2 i b3- ha estat un altre dels encerts, que ha aplaudit el jurat. El cos principal incorpora elements del sistema b3, amb zona d’emmagatzematge, per a electrodomèstics i una illa central amb l’àrea de cocció i aigües, que es completa amb un mural semiobert b1 per amagar el safareig i la rentadora i per últim un mòdul taller per a guardar la cristalleria i el petit electrodomèstic. 

L’estètica atemporal de bulthaup permet respectar els elements arquitectònics del passat dotant l’espai de funcionalitat i confort requerits en el present.

Aquest és el tercer projecte que des de la creació del Premi bulthaup, La cuina com espai vital, l’any 2013, l’empresa familiar alemanya ha reconegut els treballs amb els quals l’estudi de Kati Masferrer ha col·laborat com a distribuïdor oficial amb la professionalitat que caracteritza a tot l’equip.

 

 

El cos principal -illa amb zona de cocció i aigües i armaris de diferent ús- està dissenyat amb elements del sistema b3 laminats en blanc i l’acabat làser propi de la marca.

 

 

 

Kati Masferrer i Sandra Soler col·laboren juntes en els diferents projectes  de la interiorista des de fa anys.

 

El mòdul taller b2 per a la cristalleria i petit electro dona servei a la taula.

 

bulthaup

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.