La casa de Planet de Noem

Una casa oberta a les vistes

 

Text: Andrea Sánchez

Fotografia: Meritxell Arjalaguer

Imagineu tenir una casa eficient i respectuosa amb el seu entorn, que gaudeix de vistes espectaculars i que combina disseny, funcionalitat i criteris de casa sana.

Aquesta és la descripció de la “Casa Planeta”. Un lloc especial a Valldoreix on ara creix la història d’una parella: el Gastón i la Marta. “Per nosaltres, era molt important el lloc on anéssim a viure. Volíem una casa ecològica i saludable. Era el nostre somni”, comenta la Marta, naturòpata i professora de ioga.

Per dissenyar i construir la casa, van acudir a la constructora NOEM que treballa en projectes a mida de cases eficients. NOEM va proposar una estructura de fusta, una cimentació poc invasiva sense formigó i barrejar els recursos de l’arquitectura bioclimàtica amb tecnologia de màxima eficiència energètica. A partir de l’estudi geobiològic del terreny, ha seguit els estàndards constructius de la casa passiva,  controlant especialment la ventilació i els camps electromagnètics. També ha treballat amb materials naturals de proximitat i amb pintures sense emissions. Amb aquestes i altres mesures la llar ha aconseguit una petjada de carboni negativa i una etiqueta energètica A+.

Per NOEM, les llars tenen ànima i per tant un nom que tria el client. I per què anomenar-la “Casa Planeta”? Els propietaris expliquen que era l’antic nom del carrer i a més a més, entenen la casa som el seu planeta, integrat i obert alhora. En la transparència de la llar resideix la seva màgia.

El nord de la casa s’obre al Vallès amb grans finestrals que emmarquen el paisatge, fins i tot a la cuina. A sud, la generosa entrada del sol assegura una altíssima eficiència energètica. Nord i Sud. Una casa oberta a la natura. Com diu en Gastón, enginyer informàtic nascut prop de la Patagònia: “Estem dins de la casa, i continuem veient l’entorn. Estem dins i fora alhora. I gaudim de la tranquil·litat i del contacte amb la natura sempre. Bonic i eficient”.

I estaven segurs d’aconseguir-ho, perquè NOEM treballa amb programes 3D de realitat virtual que permeten als clients visualitzar el seu futur habitatge des de l’inici del projecte. Tecnologia al servei del client, que permet veure la casa i comprovar també la seva eficiència abans de construir.

I dins d’una casa amb tanta màgia, quin és el seu lloc especial? El seu planeta particular? El Gastón ho té clar, l’altell, un lloc que es va anar definint a poc a poc i ara gaudeix perquè és acollidor i tranquil. I la terrassa  amb les vistes del Vallès. Per la seva banda, la Marta destaca la màgia de l’habitació i del despatx.

Un planeta fet a mida de les persones i de la natura que els envolta.

Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat

La piscina està ubicada a la cara sud, per gaudir al màxim de les hores de sol.
Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat  Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat
Les obertures garanteixen una ventilació creuada a l’estiu.

Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat Casa Planeta de Noem per Flash deco Sant Cugat

La planta baixa és totalmente diàfana i este oberta a nord i a sud. La cuina, amb vistes, és un dels espais on Gastón i Marta passen més estones.

 

Noem

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.