Xef Fede recupera plats casolans i te’ls porta a la taula

La cuina de la iaia

Sovint ens envaeix la nostàlgia pels plats casolans que ens preparava la mare. Receptes que s’anaven passant de generació en generació, guisats, estofats, arrossos, canelons, elaborats amb uns ingredients que ara per ara costa de trobar: paciència i temps.

La solució ve de la mà de Xef Fede, una fórmula gastronòmica que apropa les receptes de les grans cuineres de tota la vida, és a dir les iaies, tant per portar a casa com per menjar-les al seu local situat a Coll Favà. Aquest plus de comoditat, pensat per famílies i grups que no disposen de l’espai adequat per reunir-se al voltant de la taula, és un servei diferencial que la seva clientela valora fins al punt de trobar-se com a casa seva. “Sovint, quan acabo de cuinar, em demanen que surti a saludar i xerro una estona amb els clients, amb els que es creen vincles”, explica Fede, el cuiner, format a la Hofmann, que dóna nom a aquest concepte de restaurant i botiga. L’espai de venda de menjar per portar el gestiona la seva dona i sòcia, Nohemí, que també ajuda a preparar els menús diaris “perfectament equilibrats, adaptats als nous gustos i manera de menjar”, assegura.

Entre els plats estrella, destaquen els arrossos, especialment els caps de setmana, i és difícil resistir-se al melós de vedella amb puré cremós de patata i poma o al morro de bacallà sobre llit de samfaina. Només hem de tancar els ulls per a recordar aquells moments en què cuinava la mare.

 

Els menús diaris per portar o menjar al local es complementen amb una àmplia carta i plats per encàrrec

 

Fede Nebot i Nohemí Mauri regenten el seu concepte de restaurant i botiga de menjar per portar.

 

Passeig Francesc Macià 80, local.

Reserves: T 936 398 575

www.xeffede.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.