Descobreix Casa Karuna, de Judit Mateu

La compassió sense cuirasses

A Casa Karuna Judit Mateu acompanya els seus clients a desprendre’s d’allò que els pesa i a reconciliar-se amb les seves aspiracions

Una de les eines que utilitza Judit Mateu és el mètode d’alliberament de cuirasses (MLC).

L’arribada de la covid ha capgirat les nostres vides. Tots hem hagut de fer front a una situació personal concreta, i tots els àmbits de la nostra vida privada s’han vist modificats d’alguna manera. No obstant això, la pandèmia també ha tingut un efecte d’unió: emocionalment, ens ha situat a un mateix nivell de necessitats. Ara més que mai, ens hem d’ajudar per tal de recobrar el nostre equilibri mental i físic. I és amb aquesta voluntat que Judit Mateu obre les portes de Casa Karuna, un espai d’amor i de recuperació personal, emocional, mental i energètic.

Un espai d’amor i de recuperació personal, emocional, mental i energètic.

Després de vint-i-sis anys  en el món empresarial i deu anys liderant equips d’alt rendiment,  Mateu conclou la seva carrera per a canviar de vida i de sector. Allunyant-se de l’entorn sorollós i hostil de la gran ciutat, decideix inaugurar un centre per a acompanyar la gent en l’àmbit emocional i professional. L’anomena Casa Karuna, que en sànscrit vol dir compassió portada a l’acció. I és que la compassió cap a un mateix és un dels principis fundacionals del seu projecte. L’altre és el rebuig cap al judici: “la compassió és contrària al judici”, afirma, “hem d’acceptar les nostres vulnerabilitats per tal de poder fer canvis sense haver-nos de castigar”. 

Una de les eines que utilitza és el treball corporal basat en el mètode d’alliberament de cuirasses (MLC); la idea principal és que no podem canviar el nostre passat, però sí com el percebem. En diverses sessions i retirs que tenen lloc en un lluminós espai de fusta projectat al bosc de la Floresta, Mateu ajuda que la gent es desprengui de les cuirasses que van acumulant des de la infància: “de petits som perfectes, il·limitats, i a poc a poc ens anem carregant amb els pesos i exigències de tapar les nostres pors, ràbies, i vergonyes”.

Si bé la seva tasca té un punt de partida personal, sovint la gent que visita la Casa Karuna acaba fent un desitjat replantejament laboral. És per aquesta raó que Judit Mateu ofereix un servei de mentoring perquè la gent pugui projectar-se lliurement en l’entorn professional o pugui tirar endavant projectes empresarials. 

Pel que fa als processos que acompanya, Mateu diu que “es tracta d’un treball personal, més que d’una evolució:  tot ha de fluir”, assegura. Posant l’accent a aquella gent que durant la pandèmia ha hagut d’ajudar als altres, l’objectiu final de Casa Karuna és poder desprendre’ns d’allò que ens impedeix, a nosaltres i als altres, accedir a aquell amor pur que teníem quan érem infants. /

A casa Karuna s’organitzen tallers i activitats grupals.

Casa Karuna

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.