Dr. Javier Osorio, cap de la Unitat Mèdica del Sobrepès i l’Obesitat del Grup Policlínic

“El sobrepès comporta  conseqüències psicològiques negatives. La pandèmia no ha ajudat, ens ha deixat sols davant la nevera”

 

Segons I’OMS, l’obesitat i el sobrepès es defineixen com a un augment de greix corporal anormal o excessiu que pot ser perjudicial per a la salut. L’IMC (l’índex de massa corporal) és la taxa que determina en quin pes ens trobem: baix pes, pes saludable, sobrepès o obesitat. El càlcul d’aquest IMC és tan senzill com dividir el nostre pes (en quilos) entre la nostra mida al quadrat (en metres). Un IMC elevat (amb un IMC > 25) representa conseqüències negatives per a la salut de les persones, com ara problemes a les articulacions i la columna, limitacions del moviment, diabetis, hipertensió arterial, colesterol alt o síndrome d’apnea obstructiva del somni i, no menys important, un component psicològic important afegit. “Sovint, abans d’arribar al centre, els nostres pacients han provat d’aprimar-se per compte propi amb dieta i exercici i es troben en un moment en què ja no els funcionen els mètodes habituals”, explica el Dr. Javier Osorio. Al capdavant de la Unitat Mèdica del Sobrepès i l’Obesitat (UMSO) de Grup Policlínic, compta amb un equip multidisciplinari que treballa de forma consensuada, protocol·litzada i coordinada per oferir la millor solució a cada pacient. “A l’UMSO, especialistes en endocrinologia, nutrició, psicologia i jo mateix com a cirurgià bariàtric, valorem tots els casos que arriben. Des de pacients que són candidats a un tractament hormonal, una dieta amb control mèdic, o el Baló gàstric elipse® fins a la cirurgia de l’obesitat, com poden ser el clip gàstric, la màniga gàstrica, el by-pas gàstric i l’encreuament duodenal”, assegura el doctor. Tots els tractaments que es duen a terme van acompanyats d’un assessorament dietètic i nutricional.

En referència al baló gàstric elipse®, consisteix en un programa d’aprimament molt interessant i segur, que no necessita anestèsia i es realitza de forma ambulatòria, sense cicatrius, ni endoscòpia. Això sí, el Dr. Osorio remarca la importància de visitar un professional mèdic per a la seva col·locació i seguiment. D’aquesta manera, els pacients amb sobrepès o obesitat que poden tenir accés al tractament aconseguiran perdre pes de forma ràpida, millorant no tan sols la seva imatge sinó també el seu estat de salut general. Finalment, les malalties metabòliques derivades arriben a desaparèixer en molts dels casos, mentre que d’altres milloren substancialment fent que el pacient millori la seva qualitat de vida.

“Ens agrada ajudar-los perquè arriben a nosaltres molt desanimats i desconfiats. Si tenim en compte la situació actual, la pandèmia ha fet molt mal, ens ha deixat sols davant la nevera”, il·lustra el Dr. Osorio.

 

El baló gàstric és un tractament molt efectiu per perdre pes de manera ràpida i efectiva de forma segura, que no requereix anestèsia ni hospitalització.

El Dr. Javier Osorio lidera la Unitat Mèdica del Sobrepès i l’Obesitat (UMSO) de Grup Policlínic.

Grup Policlínic

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.