“El ioga t’ensenya a gaudir de la vida” Jordi Canela, fundador de Yoga One.

Fa vint anys, durant un viatge als EUA per informar-se de les noves tendències en fitness, Jordi Canela va descobrir el ioga, una pràctica mil·lenària nascuda a l’Índia i exportada al nou món, on el nombre d’adeptes creix exponencialment. Moda, moviment cultural, o creació d’una consciència col·lectiva, aquesta és la missió que persegueix el fundador de Yoga One: promoure el ioga i els seus beneficis infinits per facilitar la seva pràctica al màxim nombre de persones també al nostre territori, muntant estudis gairebé a tots els barris, al costat de casa.

 

 

Què recordes de la primera vegada que vas descobrir el ioga?

Va ser un amor a primera vista. Vaig entendre que més enllà de l’aspecte físic es treballa la part mental i espiritual de manera integral. Em va enganxar!

 

Com s’entén aquest enfocament holístic?

El ioga és meditació en moviment. La concentració, basada en la respiració relaxada, fa que cos, ment i ànima es reconnectin. Només quan la ment s’aquieta, connectes amb l’ànima del ser i comprens el poder dels teus pensaments.

 

De quina manera arriben els seus beneficis?

Tots els beneficis s’experimenten mitjançant les postures, anomenades asanes. La seva pràctica regular i continuada et permet avançar en tots els aspectes.

 

Per què la majoria dels practicants són vegetarians o vegans?

Arriba un moment que el cos necessita purificar-se amb una dieta més neta. És una transformació natural per seguir avançant.

 

“L’estrès porta a les persones a interessar-se pel ioga”

 

 

Un estil de vida

Es tracta d’una filosofia de vida. L’alimentació és un aspecte important, com també ho és la meditació i la música.

 

Com arriba el ioga a les persones?

Normalment, s’interessen quan hi ha una molèstia física o tenen estrès.

 

“Per enganxar-se, cal escollir el tipus de ioga més adequat per cadascú i connectar amb el professor”

 

Què cal fer per iniciar-se?

És important informar-se dels diferents estils i nivells i connectar amb el professor. Si no, molta gent ho deixa al cap de poc temps de provar-ho. Després de tres o quatre anys de pràctica continuada, només es necessita una estoreta i: a practicar a casa!

 

Es parla dels beneficis. Hi ha alguna contraindicació?

El perill del ioga és la supèrbia, per això hi ha postures que promouen la humilitat, com la de l’embrió. I si no es practica amb mesura, respectant els límits del cos en cada moment, ens podem lesionar. S’ha de practicar sense expectatives. L’evolució sempre arriba.

 

Evolucionar pot implicar una separació del teu entorn?

Per connectar internament, primer t’has d’apartar, deixar anar per finalment acabar entenent la unitat. Un dels objectius del ioga és promoure la comprensió.

 

TOTS TENIM EL POTENCIAL DE FER BRILLAR L’ÀNIMA

 

 

Som humans i fem errades.

Però tenim el potencial de fer brillar l’ànima. Tots tenim la capacitat d’estimar i servir, de ser feliços, d’experimentar el ser. Quan l’estudies profundament el ioga, en general, et porta a la unió, a compartir i gaudir de la vida.

 

En definitiva, t’ajuda a sentir-te bé

A viure en harmonia. A complir amb els deures des de la posició de la vida on et trobes: ja sigui com a fill, esposa, mare, treballador, etc.

 

Practicar ioga aporta salut?

La salut depèn d’altres factors, però he pogut comprovar que la gent que viu segons els principis del ioga experimenta més salut. La seva pràctica és alliberadora!

 

“El ioga aporta salut en l’àmbit físic, mental i espiritual”

 

Al panell de fusta que decora l’estudi de Yoga One Mandri es perfilen les lletres A, d’abhyasa i V, de vasragya, que en sànscrit signifiquen disciplina i desapego.

 

Fotografía de Fabio Filippi @fabiofilippi

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.