Grill’Arts centra la seva cuina en llargues hores de cocció

Un petit gran restaurant

 

Entrem al Grill’Arts amb el rerefons d’un magnífic Yesterday, dels The Beatles, que ens fa presagiar un àpat especial. El local és petit, amb una decoració senzilla i amable, que respira proximitat. S’ajusta al tracte que rebem del Marc i de la Cristina. Disposen d’una bona carta de cerveses artesanes (vora les vint) i de vins molt ben escollits. De primer, ens serveixen una albergínia amb salsa de cervesa negra. És molt tendra i perceps perfectament el gust torrat de la beguda fermentada abans no es barreja amb l’hortalissa.

 

De segon, ens conviden a tastar costelles de porc cuites a baixa temperatura durant disset hores i acabades amb una segona cocció a la brasa, amb salsa barbacoa. Absolutament meloses, que gairebé es fonen a la boca. La salsa no predomina i acompanya perfectament el gust de la carn. El pop que ve a continuació també l’han elaborat a dues coccions (a baixa temperatura i un toc final de brasa). L’emplaten damunt un llit de crema de patata i pimentó vermell i, a part de notar-ne la tendresa, n’endevines el punt de brasa i un contrapunt amarg que ens expliquen que es deu al fet que li posen una mica de cacau pur. Abans de les postres, ens obsequien amb unes patates braves acompanyades de dues salses. Una vermella, feta amb un sofregit de tomàquet i ceba, amb una picada d’ametlles i una reducció de cervesa negra. L’altra salsa és una lactonesa a base de soja i gingebre.

El punt final del magnífic àpat és una torrija elaborada amb un pa especial de Donostia que li confereix una textura cremosa, entremig del púding i del flam. Ens acomiadem del Marc i de la Cristina mentre sentim Elton John de fons. Avui, entre altres coses, ens enduem amb nosaltres la lenta elaboració d’hores de bona cuina i de la certesa d’haver descobert un petit gran restaurant.

 

 

Les costelles de porc es couen a baixa temperatura durant disset hores. El pop amb llit de parmentier de patates i pimentó vermell. Albergínia amb salsa de cervesa negra.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.