Itziar Fenollar, educadora del moviment, formada en el Mètode Feldenkrais i Pilates

“Podem canviar aquells hàbits de moviment que no són ideals i no ens ajuden per a l’acció”

 

Per a millorar els nostres moviments treballem des del sistema nerviós. Pensem, per exemple, quan érem nadons i giràvem sobre nosaltres mateixos, panxa amunt, les mans agafant les plantes dels peus, fins a arribar a seure, per a continuació caminar a quatre potes i finalment acabar dempeus per a començar a caminar. Tornem a reaprendre sense esforç aquells moviments aun vam aprendre quan erem nadons. Aquest va ser el terreny d’investigació del científic, enginyer, i mestre de judo i arts marcials israelià, Moshé Feldrenkrais, qui va crear el mètode propi que s’ensenya arreu del món.  A Sant Cugat, una de les seves impulsores més entusiastes és Itziar Fenollar. Formada en l’exigent Mètode Feldenkrais, basat en una sèrie de lliçons que repassen millers de moviments per entendre i optimitzar el cos, aquesta exballarina i actriu professional, guia als seus alumnes a través de les sessions i tallers que imparteix presencialment a la Casa de Cultura, per aprendre a organitzar el moviment de forma més eficaç, creant consciència de com es fan les coses. Els exercicis, que neixen des del terra, la gravetat, que actua com a suport, consisteixen a revisar diferents patrons apresos al llarg de la vida a través de les anomenades ATM – autoconsciència del moviment –, per canviar tot allò que no és ideal per moure’t de manera fàcil i fluida, sense tensió, ni dolor. Gràcies a les noves connexions neuronals apresses en cada lliçó,  es  redueixen esforços en la pràctica de qualsevol esport, per exemple, “un aprenentatge que també es pot aplicar de manera creativa en totes les accions realitzades en el nostre dia a dia, com en caminar, pujar una muntanya, o fer l’amor”, assegura Itziar. “Cada sessió és una oportunitat per posar més llum en tu”, conclou.

 

El Mètode Feldenkrais es basa en un aprenentatge realitzat en unes condicions de comoditat, des del terra, sense exigències, ni dolor.

 

 

Després de cada lliçó hi ha una millor organització corporal, una sensació de plenitud i benestar general. 

 

Itziar Fenollar s’autodefineix com a educadora del moviment. Exballarina i actriu professional, està formada en el Mètode Feldenkrais i Pilates.

 

Seguint les consignes clares i concretes del professor, es descobreixen els patrons i hàbits que són necessaris canviar.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.