“Més música a les escoles”

La Fundació Aula de So i l’escola Pins del Vallès fomenten el cant coral entre els nens

 

L´Escola Pins del Vallès buscava algú que els ajudés a reprendre l’activitat de cant coral. La Fundació Aula de So acabava de néixer amb el ferm propòsit, entre d’altres, d’instaurar la música a les escoles. La simbiosi estava cantada. El resultat va ser el projecte “Més música a les escoles”.

Laura Roca, directora de l’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) de l’Escola Pins del Vallés, destaca que “el cant coral és per nosaltres una activitat consolidada des de fa 20 anys. Només s’havia interromput durant la pandèmia i ha estat un privilegi tornar-la a activar amb una entitat tan consolidada a la ciutat com Aula de So”. La Laura també valora positivament el fet que “els nostres alumnes poden participar en altres activitats que fa Aula de So”.

 

 

Luz Marina, professora de cant coral d’Aula de So que imparteix les classes a Pins del Vallès, ens detalla dues d´aquestes activitats: “El març organitzem un dissabte de trobada per treballar junts un repertori que després cantarem en concert. I a l’abril marxem un cap de setmana de colònies per treballar la cantata que tota l’escola coral cantarem, el juny, a l’Auditori de Sant Cugat”. Serà una ocasió preciosa perquè tothom, alumnes, professors i familiars, puguin gaudir a final de curs. La Luz ennumera orgullosa els beneficis que el cant coral té per els alumnes: “El cant coral té un gran potencial de cohesió social. La música fa els nens millors i els aporta valors educatius molt importants com la disciplina, l’esforç, la solidaritat, i el respecte pels altres cantaires”.

Martí Marin, director d’Aula de So, va directe al fons de la qüestió: “Tothom, polítics, científics i pedagogs, reconeix l’efecte positiu de la música i la rel·levància de que hi sigui a l’educació des de ben aviat. Però mai no es fan passes reals en aquest sentit. El projecte “Més música a les escoles” posa en evidència que és possible i que volem fer un pas concret i decidit endavant”.

 

 

Aula de So 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.