“Un viatge ha d’emocionar, provocar sensacions, però també ensenyar” Abel Calvet, fundador d’Ocoa Travel

Un món per viatjar

 

Fent un parèntesi en l’actual pandèmia, Internet i el low cost han canviat les regles del joc a l’hora de viatjar. Si anys enredera, parlem de l’època pos digital,  els viatges suposaven un luxe, la globalització també ha impulsat que aquest sector econòmic s’hagi massificat. Que l’interès per a descobrir noves cultures és un fet positiu, no es posa en dubte, però quin és el cost? És sostenible que un bitllet d’avió costi 30 €?  L’agent de viatges i fundador d’Ocoa Travel, amb més de trenta anys d’experiència, Abel Calvet, opina que no. El seu consell:  “viatjar menys i millor!”.  Parlem amb ell. 

 

 

Quin balanç fas després de trenta anys en el sector dels viatges? 

El balanç és molt positiu. Durant tots aquests anys hem evolucionat i millorat. El món dels viatges és apassionant, cada dia aprens alguna cosa. 

Especialment durant els últims anys, amb el boom digital? 

Hem d’explicar-li al client que una agència tradicional no té res a veure amb les propostes online. El  servei i el nivell de personalització és diferent. 

Però la informació és a tot arreu… 

Informació per a tothom, però tots no som iguals i tampoc ho som durant tota la vida. Les persones canviem, i les nostres necessitats i prioritats  també. Quan fem un viatge a mida, entenem els gustos i estil de vida dels clients. El procés en dissenyar-lo és fascinant. 

Viatjar és fascinant! 

Un viatge ha d’emocionar, provocar sensacions, però també ensenyar.  Viatjar és la millor universitat que hi ha. Viatjant coneixem diferents cultures, la diversitat que hi ha al món.

 

 

La globalització també ha provocat aquest ensenyament. 

Jo penso que tot i que som globals, no acceptem la diversitat. Avui dia arribem a tot arreu, però de forma superficial, no anem al fons. Viatjant s’aconsegueix perquè no ens quedem amb la imatge preconcebuda de certs destins. Però s’ha d’inspeccionar el país, captar la cultura i essència dels seus habitants. I aquesta és la feina que facilitem nosaltres. 

Hi ha tants … Quins ens recomanes per a no fallar? 

Egipte no falla, sobretot per anar amb nens. Un safari en canoa pel riu Okavando, a Botswana, que desemboca en el desert. La Patagonia, o Xile, un país que té el millor i més bo d’Argentina concentrat en pocs kilòmetres. Oman és un sultanat molt desconegut ple de contrastos i gent amable. Birmània, una part d’Àsia, menys turística, si em permets l’esnobisme, ja que tots som turistes i tots descobrim món.  

 

 

Tots volem viatjar, però no sempre tenim el temps per fer grans viatges! 

Liubliana, la capital d’Eslovènia, és una ciutat perfecta per  a una escapada romàntica de dues nits. I la costa amalfitana és d’allò més explosiu, la Itàlia més pura i autèntica, a un parell d’hores d’avió. 

Europa sempre és una bona opció. 

Una altra recomanació és l’arxipèlag de Svalbard, a Noruega, on es pot anar de safari a veure els ossos polars que viuen a les glaceres, pescar, i, segons l’època de l’any, veure les aurores boreals. 

Prenem nota! 

Destins hi ha molts i  camins per arribar-hi també, però a Ocoa travel fem que cada client trobi el seu. I l’experiència no sol fallar! 

 

“Tot i que som globals, no acceptem la diversitat. L’única manera d’aconseguir-ho és viatjant”. 

 

   

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.