“Les meves fotos més mítiques han estat una casualitat” – Toni Riera, el pachàgraf que no s’atabala.

Festa a Sarrià

Text: Judith Martínez

Fotografia: Juan Antonio Álvarez

Eivissa ha estat el plató principal de la seva feina. Toni Riera, el fotògraf de la tolerància i la llibertat, els valors defensats per la marca Pachá, el temple de la festa, la diversió sense límits ni prejudicis, el glamur més canalla, ha estat testimoni directe de la història contemporània l’illa pitiüsa. Des dels anys 70, el seu objectiu ha captat els principals protagonistes d’un dels millors clubs nocturns del món. Des del seu creador, Ricardo Urgel, Toni ha estat capaç de despullar a relacions públiques, turistes, ballarins, go-gos, músics, deejays, cambrers i personatges de la jet set internacional. I no en sentit literal sinó també figuratiu, captant la personalitat de les persones, més enllà de les convencions. Sense atabalar-se, una característica que descriu la seva actitud a l’hora de treballar, ens mostra el seu estudi de Sarrià. Una mena de garatge que es converteix en discoteca, bola de vidre, llums de colors, fum i música disco, per a les sessions més desenfrenades, que solen acabar en una festa, abans de dinar o sopar a la terrassa del tercer pis, on viu des de fa nou anys, quan no para taula al carrer, per compartir la festa amb els veïns, ”aquí ens coneixem tots, és el barri on vaig néixer”. Prenent un got de vi, a la caloreta d’un sol de novembre que fa oblidar la inesperada entrada de l’hivern, ens parla de la seva afició per la cuina, “sóc molt cuinetes”, així com la jardineria, el nou hobby a qui li dedica el seu art de la improvisació. “Sempre he improvisat, miro de passar-m’ho bé i que la gent s’ho passi bé i sempre surt alguna cosa”.

 

 

L’objectiu de Toni ha estat capaç de despullar la gent, més enllà del sentit literal de la paraula, en una experiència divertida.

“Sempre he intentat passar-ho bé”.

Toni Riera ha estat l’autor dels llibres que han commemorat els diferents aniversaris de Pachá. Recopilacions de fotografies pròpies i cedides, per diferents personatges d’Eivissa – People from Ibiza, com diu la cançó -, que han inspirat documentals i una sèrie (que està per produir) de la història contemporània de l’illa Pitiusa.

 

A l’estudi i al pis de Toni Riera hi ha una bona exposició de les imatges més mítiques del fotògraf de Pachá, que va començar la seva trajectòria en el món de la moda i de la publicitat a l’agència Carvis, abans d’especialitzar-se en fotografia eròtica amb el Grupo Zeta, per a publicacions com Bocaccio i Interview, entre d’altres.

toniriera.com

No Comments

Post A Comment