Toile de Jouy, per Natàlia Roca, de Ridox

El retorn del romanticisme 

 

Quin millor moment que aquest en que Flash Magazine estructura la seva temàtica al voltant de la poesia i el romanticisme per ressaltar el creixent interès en una tela amb uns motius decoratius nascuts a mitjans del segle XVIII. 

Aquells dissenys pastorils, en dibuixos monocromàtics sobre fons neutres o degradats, han arribat fins els nostres dies, i ja no tan sols per entapissar, per cortines, per elegants papers pintats, inclús per trencadores catifes, sinó que també la moda en el vestir ha recuperat el romanticisme a través dels dissenys pensats fa tres-cents anys a la localitat francesa de Jouy. 

L’estètica segueix sent la mateixa. Però no per això hem de pensar en ambients carregats i transportar-nos a escenaris domèstics dels avis i besavis. Teles per a una butaca, uns caients d’unes cortines, un paper pintat en un lloc especial, les possibilitats són moltes i la gran varietat cromàtica que permet el concepte de Toile de Jouy és ideal per combinar-ho en molts i diversos ambients. 

 

 

I és que en el fons el mateix nom Toile de Jouy ja sona com un poema romàntic. Les escenes que representen son pura poesia romàntica, escenes bucòliques estampades en tons pastel, blaus, roses… 

 

 

Traslladem tota aquesta poesia a la llar. Sempre podem trobar aquell lloc on necessitem posar un toc romàntic que es contraposi amb la fredor i rigidesa de les estructures constructives actuals. 

A Ridox de Sant Cugat el nostre vincle amb els diferents fabricants de Toile de Jouy hi és des que vam obrir la primera botiga al Carrer Valldoreix, ja fa mes de quaranta cinc anys.  Ara, avui encara és un indispensable, tant per entapissar, per cobrellits, com per cortines i el paper pintat. I ens agrada pensar que aquest romanticisme que hi ha cada un dels catàlegs ens ha acompanyat a dues generacions per traslladar-ho als clients. 

 

Les escenes que representen les teles i papers pintats inspirades en el segle XVIII són pura poesia romantica. 

 

 

 

Ridox

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.