Entrevistem a Albert Costa la seva casa familiar de Sant Cugat

 

Retrato de Albert Costa para Flash deco Sant Cugat

“Sant Cugat és una ciutat magnífica per a la pràctica d’esport”

Text:  Judith Martínez

Fotos:  Theresa Paul

Albert Costa forma amb la seva dona Cristina Ventura una de les parelles més consolidades del món del tenis.  “Mi marido siempre dice que su carrera es de los dos, pues empecé a viajar con él por todo el mundo a los veintitrés años, he tenido la suerte de vivir sus mejores momentos tenísticos”, nos cuenta la diseñadora y empresaria en su casa de Sant Cugat, donde nos reciben para charlar en uno de los pocos momentos en los que el extenista tiene un hueco en su agenda.  Estas semanas le esperan múltiples compromisos relacionados con uno de los eventos deportivos y sociales más importantes de la ciudad condal, el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeo Conde de Godó, del cual es el director deportivo. 

Sabem que estàs molt enfeinat, i t’agraïm que ens hagis rebut

Durant aquestes setmanes prèvies al torneig i fins que aquest acaba, hi ha molt moviment.  És la culminació de tot un any de feina.

Com a director esportiu de l’esdeveniment, quines són les teves tasques?

Des de fitxar als jugadors, fins a gestionar les relacions amb l’ATP i els nostres patrocinadors,  planificar el Village, atendre els mitjans de comunicació i als convidats, la llista és llarga.

Ja han passat deu anys, des que et van confiar aquesta responsabilitat

 Han passat volant i m’agradaria continuar.  La meva relació amb el Club de Tenis Barcelona és molt estreta,  sóc el seu director esportiu i m’encarrego que l’escola funcioni. Es tracta d’un lloc de confiança en el que em sento molt còmode.

Que destacaries del torneig amb relació a altres de l’ATP?

Barcelona és una ciutat gastronòmica, i en aquest sentit, la restauració juga un paper molt important, la zona Lounge i el Village, on els patrocinadors atenen als seus convidats, són un punt diferencial a destacar, que no trobes als torneigs dels EEUU, per exemple.

A més, coincideix amb l’entrada a la primavera

La gent torna a tenir ganes de sortir.  El Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeo Conde de Godó, és més que un esdeveniment esportiu, també és molt social.  No hi ha cap torneig on es vegin tantes famílies, acompanyant als jugadors.  S’ho prenen com unes vacances.  Barcelona té ganxo!

“El Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeo Conde de Godó, és més que un esdeveniment esportiu”

 Tu vas arribar a Barcelona des de Lleida

Tenia catorze anys, quan la RFET – Real Federación Española de Tenis – em va donar una beca per entrar a la residència Joaquín Blume. Vaig començar a jugar al circuit internacional i em vaig casar.

Per què veu optar per Sant Cugat per construir la vostra casa

Vam conèixer Sant Cugat gràcies a altres amics tenistes que vivien a la ciutat i ens va agradar per la seva tranquil·litat.  Tens les mateixes prestacions que a Barcelona, però aquí estàs més aïllat i ens agrada.

M’agrada perquè té espais molt amplis i lluminosos

La vam dissenyar la Cristina i jo amb l’ajuda de l’arquitecte.  De la decoració, evidentment, es va encarregar ella. Té molt bon gust!

Què destaques de la ciutat

Aquí fem vida familiar.  Sortim amb amics i fem esport.  Sant Cugat ofereix un entorn molt propici per a la pràctica de molts esports:  bici, córrer, tenis, hípica, pàdel, etc.  Existeix una important xarxa de clubs esportius. I no oblidem que tenim la sort de tenir el CAR!

 

Retrato de Albert Costa para Flash deco Sant Cugat Retrato de Albert Costa para Flash deco Sant Cugat La casa de Albert Costa para Flash deco Sant Cugat

Albert Costa y su mujer, Cristina Ventura, en el salón de su casa, en la que dominan los materiales naturales como la madera, la piedra y el hierro. La casa de la parella formada per Costa i Ventura és àmplia i lluminosa, amb un jardí i zona exterior totalment integrat al conjunt de l’habitatge
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.