La Galeria Blanca presenta un nou espai a Mercantic

MyM-art, Arte entre amigos

Se t’ocorre una millor manera que passar una agradable estona envoltada d’amics i coneguts apreciant les últimes propostes de reconeguts artistes locals? A Marta Miret, l’alma mater d’Erai, no. I com tampoc és de sorprendre, per ampliar el seu grup d’amics, amants de l’art, i seguir promovent l’obra els seus artistes, que també acaben formant part del seu cercle més íntim, ha decidit crear un nou espai al Mercantic, on posar-los en comú. Perquè la Galeria Blanca és un espai de diàleg, inspirador de seguidors devots, on les obres envolten a l’espectador en una experiència enriquidora, tant per la ment com per l’ànima. Cristina Cabanes, Begoña de Erausquin, Sergi Barnils, Joaquim Santaló, Natalia Tomás, Val Karsunke, Carme Magem, Amada Lasheras, Jordi Soler i Scaffo, exposen actualment la seva obra, que alterna amb les impresions d’aquest club d’amics que Miret impulsa, convidant-los a gaudir de l’art degustant una copa de vi per elevar l’esperit si més cap.

 

La restauradora i propietària de la botiga de marcs, Erai, Marta Miret, és la impulsora del projecte Blanca.

 

Les obres dialoguen amb l’espectador en un espai pensat per a cultivar l’amistat.

La Galeria Blanca by Erai presenta dues de les artistes que actualment exposen la seva obra a l’espai Mercantic:

 

Cristina Cabané

La màgia del procés creatiu

Com qui fa broma, Cristina Cabané afirma que ara mateix no troba inspiració enlloc. Part de l’afirmació és certa, part no, ja que són precisament els viatges que durant el darrer any no ha pogut fer, la font d’il·luminació d’aquesta artista que també es deixar portar pel dia a dia, moments i sensacions configuren el punt de partida que es materialitza amb una taca i “la màgia et transporta fins a la figura en un resultat que a mi mateixa em sorprèn”, revela. Una recurrent gamma de colors terra i blaus resumeixen l’harmonia cromàtica de la seva obra, on el verd està misteriosament exclòs, formant part de l’encant.

 

“La taca em transporta fins a la figura en un procés creatiu sorprenent”.

 

 

Begoña de Erausquin

Art colorista en moviment

En buscar referents, l’obra de Begoña de Erausquin troba una clara influència en Derain, Matisse, Picasso o Clavé, una pintura que flueix gràcies a la perseverança de l’artista i on el moviment es filtra en la creació de les seves figures femenines, tant en la composició imparable de cadascuna de les versions de Menines que van començar a sorgir del seu pinzell després d’un emotiu episodi personal que tant han marcat la seva obra, com en les terrasses i cafès d’arreu del món, paisatges urbans que li entusiasma representar amb el seu traç colorista inspirat en els clàssics.

Les Menines, les terrasses i cafès són molt presents a l’obra de traç colorista inspirada en els clàssics de Begoña de Erausquin.

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.