Com es resol un procés judicial de família?

Els processos de divorci, separació o guarda i custòdia es poden resoldre de dues maneres: o per mitjà d’un acord plasmat en un conveni regulador o mitjançant una demanda contenciosa i la posterior sentència d’un jutge.

 

Que s’opti inicialment per la via del pacte no significa forçosament que al final del procés s’acabi amb un acord entre les parts. I a la inversa també, és a dir, que es presenti una demanda contenciosa no significa tampoc que no es pugui arribar a un acord en qualsevol moment, inclús el mateix dia del judici davant la taula del jutge.

Això és així perquè en els processos de família es valora molt que les parts puguin resoldre el conflicte i evitar una decisió imposada per un jutjat, que sovint comportarà condicions de guanyador o perdedor. És preferible que un prengui part en la decisió final que no pas que aquesta sigui fruit d’una imposició d’un jutge.

Ara bé, a vegades la via contenciosa és inevitable i, per tant, sotmetre el conflicte a un judici és la millor manera de resoldre’l atès que hi ha determinades qüestions que per a una de les parts poden ser innegociables o, almenys, innegociables en els termes que proposa l’altra part. En aquests casos és important comptar amb el millor assessorament per conèixer els pros i els contres de sotmetre la qüestió al criteri judicial, ja que cal tenir sota control totes les proves que s’hagin de realitzar al judici i conèixer a la perfecció la normativa i la jurisprudència aplicable al cas.

 

En els processos de família, es valora que les parts puguin resoldre el conflicte

 

Al Bufet Molina Bosch sempre ens impliquem molt en fer tot el possible per resoldre els processos de família de la forma més amistosa possible, però també sabem veure quan una negociació pot esdevenir infructuosa o contrària als interessos de la part que defensem i que la millor manera de resoldre una situació d’aquest tipus és, precisament, sotmetre-la al criteri d’un jutge.

 

Marcel Molina i Conte

Advocat i soci del Bufet Molina Bosch

Membre de la Asociación Española de Abogados de Família (AEAFA) i de la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF)

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.