El projecte més personal de Zentrum

Una casa emocionant

Fotografia Alejo Bague

Un dels avantatges de treballar en el món de l’interiorisme és que coneixes als millors professionals del sector amb els quals pots formar l’equip somiat. Si a més a més, representes les marques internacionals més punteres en decoració, el resultat pot ser immillorable. Aquest ha estat el cas dels propietaris de Zentrum, que en projectar el seu habitatge han comptat amb un arquitecte de luxe, de la seva plena confiança, així com amb diferents industrials especialitzats per dur a terme l’obra integral, que ha comptat, com no podia ser d’una altra manera, amb el seu propi disseny d’interiors i decoració.  Cast Oliver és el projecte més personal d’aquests professionals del món de l’interiorisme, els quals han confiat en l’arquitecte i amic Jaume Prous per desenvolupar tot el procés de construcció de la seva llar. Seguint un breu briefing inicial, Prous va crear el disseny de la casa a partir de cinc volums  estereotòmics de diferents mides i alçades que es connecten a través d’un element exterior, la pèrgola-porxo, que actua de nexe alhora que crea una unitat visual entre els dos espais: interior i exterior. “Nosaltres només vam establir tres premisses:  viure en planta, sense terrasses, en una casa diferent i d’estil mediterrani”, aclareixen els propietaris.

__ El sòl de Baxab i els sostres de fusta de roure natural dona continuïtat a tota la casa, cobrint totalment l’exterior i interior en una sola unitat visual.

La pèrgola crea una unitat visual entre els diferents volums que formen l’interior de la casa i l’exterior.

Amb aquest full de ruta, i coneixent els futurs hostes de la casa, l’arquitecte els va sorprendre amb un projecte emocionant, que combinava tradició amb innovació. Fent ús de les tècniques tradicionals de construcció, amb parets de càrrega típiques de les masies, aquest compleix els criteris de Passivhaus, amb materials que garanteixen el nivell d’aïllament adequat alhora que s’evita la pèrdua energètica a través dels punts tèrmics. En aquest sentit, la pèrgola torna a ser protagonista, garantint la protecció solar durant l’estiu, captant els raigs solars per escalfar l’interior als mesos més freds. Respecte els materials, han estat seleccionats per a dotar l’habitatge de la identitat autòctona cercada, amb estuc a la calç color sorra combinada amb pedra calcària del mateix color a la façana. Al jardí, la nota de color la posa la vegetació mediterrània, amb vuit oliveres originals del terreny, que juntament amb altres  arbres, com un liquidambar, que a la tardor esclata en diferents tonalitats,  i una selecció de plantes aromàtiques, configuren el paisatge que s’observa des de dins gràcies als grans finestrals oberts a les cares nord i sud de la casa, que el banyen de llum natural tot l’any. Així, la il·luminació forma part de la singular arquitectura de Cast Oliver, que es complementa amb l’interiorisme elegant i sofisticat que aconsegueix el roure i el microcement, principalment, combinant de nou amb la pedra calcària, un altre dels fils conductors entre l’exterior i l’interior. Per acabar, i com a nota culminant, els interioristes han decorat la seva nova llar amb mobles de Zentrum:  Poliform, Rimadesio, Carl Hansen, Tribù, Roda i Riva 1920, entre altres de les millors marques de disseny del mercat, per a un projecte personal que resumeix els valors que des dels seus showrooms abanderen. /

__ Tot el mobiliari de la sala d’estar és de Poliform: Sofà i tauleta Westside, butaca Kay Lounge, i coffee table Dama. Les cortines són de lli i la fusteria d’alumini de Technal.

__ Pel mobiliari de la cuina, es va optar per una illa d’acer inoxidable model Shape de Poliform Cucine, taula Manta de Rimadesio, cadires CH24 de Carl Hansen i lluminària Cirio de Santa & Cole.

 

__________________Tot i que els propietaris volien una casa d’una sola planta, Cast Oliver compta amb una segona alçada amb tres habitacions i una sala d’estudis. Per a unir les dues plantes, es va dissenyar una escultural escala  helicoidal de xapa d’acer que es va haver de ficar mitjançant una grua abans de col·locar el sostre. Un cop a dins, la barana es va pintar i els esglaons es van forrar amb el mateix roure que revesteix el sostre de baix i el sòl de dalt. Lluminària Sempre Mia de Viabizzuno i banc de cedre massís Riva 1920.

 

____________________ En dissenyar i construir el projecte es van seguir els criteris de Passvihaus per a un habitatge més sostenible.

Zentrum

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.