Els doctors Àlex Pairó i Daniel Adán, de Policlínic Torreblanca, líders en el tractament d’artrosi de les mans amb monòcits

Tria una vida sense dolor!

L’artrosi de les mans i les seves articulacions és un procés degeneratiu que afecta homes i  dones, amb una prevalença més elevada en aquest segon col·lectiu a partir dels quaranta-cinc anys. Les seves causes poden ser genètiques, però també s’observa en professionals amb treballs manuals mecànics, molt repetitius. Es tracta d’un procés degeneratiu, sovint invalidant, tant pel dolor, com per la inflamació de les articulacions dels dits, la rigidesa i la deformitat progressiva, que pot trobar solució en la medicina tradicional, tot i que els tractaments no són sempre eficaços.  Tenint en compte que la cirurgia és millor deixar-la com a últim recurs, a la Unitat del Dolor i Medicina Regenerativa Policlínic Torreblanca s’implanta una nova teràpia, d’última generació, amb monòcits, procediment segons el qual s’extrauen cèl·lules sanguínies, que contenen els glòbuls blancs del pacient, per a posteriorment infiltrar-les en la zona afectada. “A diferència dels tractaments clàssics amb antiinflamatoris, fisioteràpia, o cortisona, que ofereixen un alleujament temporal, la teràpia amb monocits regenera el cartílag, provocant una millora considerable que perdura en el temps”, explica el doctor Adan. Especialment aconsellable en els casos més severs, el tractament no té efectes secundaris, ni possibilitat de rebuig, ja que les cèl·lules s’obtenen del mateix pacient. Es realitza de manera ambulatòria en una sola sessió i els efectes es presenten al cab de quatre setmanes, quan aquest recupera la seva qualitat de vida anterior durant els següents anys, segons el cas particular de cadascun. “Es tracta d’un pas més en medicina biològica que permet que el cos desenvolupi l’habilitat de sanar-se per si mateix, de manera natural”, conclou el doctor Peiró. A més de les mans, la medicina regenerativa amb monòcits és efectiva en altres articulacions artròsiques, com els genolls, el maluc i la columna vertebral, entre altres, així com en l’artritis reumatoide.  

 

L’artrosi és un procés degeneratiu que pot arribar a ser invalidant, pel dolor, la inflamació, la rigidesa i la deformitat progressiva. 

 

 

“Es tracta d’un pas més en medicina biològica que permet que el cos sani per si mateix, de manera natural” 

 

 

Els doctors Àlex Peiró i Daniel Adan amb l’auxiliar d’infermeria de l’equip, Eli Roig. 

 

 

Policlinic Torreblanca

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.